På en resturang när vi beställde in ostar till dessert fick vi en fantastisk marmelad. Grejen var att den var i flytande form... Jag har så klart gett mig fan på att jag ska få till en sådan marmelad, eller en liknande i alla fall. Sist jag höll på var det en burk marmelad om dagen i en veckas tid. Jag fick ju inte till det men mina vänner och bekanta var glada eftersom de fick hemkokt marmelad. Jag tröttna men nu är jag på gång igen.
Dagens recept är... 1 apelsin (kan inte använda för mycket eftersom det bara är ett provprojekt) saften av ytterligare en apelsin. 1 lime, kärnorna är bortplockade eftersom pektinet gör att det stelnar bättre...
2 dl vatten, kokade detta 45 minuter. Sedan 1/2 tsk ingefära... och 2 och en fjärdedels dl socker (vanligt inte syltsocker...) och koka i 5 minuter till. Nu sitter jag som på nålar för att den ska svalna så jag får se resultatet.
Detta inlägget är mycket för mig själv om det inte går vägen så jag kan lista ut hur jag ska göra nästa gång...
Uppdatering: Jodå jag fick till det, skulle kunna ha kokat en minut till men den blev bra i allafall. Limen däremot den ska bort. Det blev bara beskt av den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar