tisdag 11 december 2007

Julgodis

Nu har jag kommit på tricket med knäcken, när smeten är precis 133 grader blir de alldes lagom. Så där kladdiga men fastnar inte överdrivet i tänderna, lagom hårda men utan risk för tandlossning.
För att fortsätta min hysteriska julhysteri har jag gjort ischoklad på beställning av mannen. Han är en sån där hemsk människa som kan köpa låda efter låda med ischoklad och bara grisa. Själv vänder det sig i magen bara jag ser dem. Men idag som den goda hustrun jag är gjorde jag egen, inte med bara smält choklad utan gick helt från grunden. De blev riktigt goda och inte så där flåttiga (eller flååtiga som vi säger där jag kommer ifrån...) som de från affären.
Helt enkelt så bra att jag måste dela med mig av receptet! (Stulet från vonkis)

350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao

Smält fettet och låt det svalna något. Vispa ägg och florsocker mycket pösigt. Rör ner kakaon. Vispa ner fettet.

Sen är det bara att klicka i smeten i formarna och ställa dem i frysen. Förvaras i kylen.

Så nu har jag varit en sån huslig god hustru att jag missade att laga middag och mannen får köpa med sig något färdigt hem... Jaja jag kan inte vara för bra för honom heller, då kanske han vänjer sig ;o)

Inga kommentarer: